Historiek

Het Frituur Bea verhaal startte in 1982. Luc wou graag zelfstandig zijn en greep zijn kans in Olsene. Daar lag een braakliggend stuk grond dat hij huurde en hij plaatste er een mobiele frituur op. Zo werd Frituur Bea geboren.

Al snel werd het te druk om de zaak alleen uit te baten dus stapte  zijn echtgenote, Bea ook in het avontuur. Het kleine barakje werd ingeruild voor een grote mobiele frituur waar ook een plaatsje was waar hun dochter, Lesley kon spelen.  Zo groeide ze op tussen de frietjes.

Na enkele jaren konden Luc en Bea de grond kopen en waren ze klaar voor de volgende stap, een binnenhuisfrituur. Deze was klaar in 1988 en was één van de eerste binnenhuisfrituren in de streek.

Al snel wilden Bea en Luc hun klanten meer aanbieden dan enkel frietjes en klassieke frietsnacks. Ze boden daarnaast enkele bereide gerechten aan. Vooral aan het gerecht van stoofvlees werd hard gezwoegd. Gelukkig konden ze het recept op punt zetten en het stoofvlees en de stoofvleessaus zijn dan ook een topproduct geworden.

In 1995 werd de zaak overgenomen. Luc en Bea werkten nog mee en leerden de stiel aan Koen, zijn zus Katrien en haar echtgenoot Steven. Ondertussen vond Koen al snel zijn draai in de frituur en had hij ook een oogje laten vallen op de dochter Lesley. Steven en Katrien hadden minder voeling met de horeca en beslisten om te stoppen met de medewerking in de frituur eens Lesley afgestudeerd was. In 1998 was het zover en dan ging ieder zijn eigen weg. Luc en Bea startten een nieuwe frituur in Wakken. Steven en Katrien bouwden hun eigen carrière uit en Koen en Lesley werkten verder in Olsene. Ze hadden toen 1 vaste werknemer en enkele studenten in dienst. 

In 2002 werd het interieur opgefrist. 

Kort daarna werden Koen en Lesley ouders van een zoon, Olivier. Eén jaar later werd het gezin vervolledigd met een dochter, Charlotte.

Eén van de studenten, Gertjan maakte een goede indruk op Koen en Lesley en ze vroegen hem na zijn schoolcarrière om mee te werken in de frituur. Eerst zei hij nee maar 1 jaar later nam zijn passie voor de horeca de overhand en kwam hij vast meewerken in de frituur. Het werd te zwaar om het gezinsleven met de frituur te combineren. Zo kwam in 2015 ook Nicky, de vrouw van Gertjan het team versterken.  Ze namen een deel van de aandelen over en zijn samen met Koen de zaakvoerders van Frituur Bea. Het assortiment werd nog verder uitgebreid met verse huisgemaakte hamburgers. Inmiddels werd ook gestart met het online bestelplatform.  Het gebouw, de keuken en het interieur waren aan opfrissing toe. Toen werd de beslissing gemaakt om het gebouw volledig te slopen en een nieuw gebouw te zetten, volledig aangepast om zo efficiënt mogelijk te werken. 

In een pop-up werd tijdens de werken verder gewerkt. In mei 2019 waren de werken volledig afgerond en vond de opening plaats van de vernieuwde Frituur Bea. 

Ook Nicky en Gertjan hebben reeds een dochter, Amélie. Olivier en Charlotte helpen in het weekend soms mee in de frituur en kleine Amélie loopt er ook vaak rond. Dus wie weet wat de toekomst brengt…

Grote Steenweg 91
9870 Olsene
09 388 77 37

OPEN:

Di 11.30 - 13.30 en 17.30 - 21.30
Woe 11.30 - 13.30 en 17.30 - 21.30
Don 11.30 - 13.30 en 17.30 - 21.30
Vrij 11.30 - 13.30 en 17.00 - 22.00
Zat 11.30 - 13.30 en 17.30 - 21.30

Op zondag en maandag zijn we gesloten.

Home Made

Geniet van onze
huisbereide gerechten en burgers.

Steeds vers en met liefde
voor het vak bereid.

© 2024 www.frituurbea.be with webcreator available